Arkitektur

Laurent Troost Architects foldede forvitret ståltag over betonhus i det brasilianske Amazonas

Laurent Troost Architects foldede forvitret ståltag over betonhus i det brasilianske Amazonas
Anonim
Image

Laurent Troost Architects foldede forvitret ståltag over betonhus i det brasilianske Amazonas

Det brasilianske firma Laurent Troost Architects har bygget et betonhus i Amazonas med udendørs opholdsområder og en swimmingpool, der er hævet over den tætte tropiske skovomgivelse.

Ejendommen kaldet Casa Campinarana ligger i Manaus, en by i det nordvestlige Brasilien langs floderne Negro og Amazon. Laurent Troost designet det to-etagers hus, der ligger i en campinarana, en skov, der er kendetegnet ved små træer, hvis jord er lav og lerlignende.

Image

Huset har køkken og opholdsstue på øverste etage samt en forhøjet swimmingpool. Disse rum blev bygget på første sal snarere end i klasse for at reducere mængden af ​​bygelig plads i stueetagen.

"For at minimere skovrydning og bevare så meget som muligt af skoven, var den vigtigste arkitektoniske strategi for byggeri på 20 om 40 meter plot tilbageførsel af den klassiske boligtypologi, " sagde Laurent Troost Architects.

Image

Det andet mål for projektet var at anvende passive designstrategier, der passer til det varme klima i den amazoniske omgivelse. Dette omfattede oprettelsen af ​​overhængende tagskygge for at tilbyde skygge, åbninger til krydsventilation samt bevarelse af lokale økologiske systemer.

Image

"Amazonas, mere end noget andet område på planeten, kræver klimatilpassede arkitektoniske strategier, " tilføjede firmaet.

"De naturlige og miljømæssige forhold er ekstreme, og nærheden af ​​ækvatorialzonen kræver en arkitektur, der er orienteret mod termisk komfort og 'passiv' bæredygtighed."

Image

Casa Campinarama er dannet af to smalle volumener stablet ovenpå hinanden til dannelse af en T-form. Glidende glasvægge rundt om øverste etages volumen for at give de største opholdsrum mulighed for at åbne sig udendørs og tilbyde krydsventilation.

Et forvitret ståltag dækker strukturen. Det er delt i to, hvilket giver mulighed for en brise til at passere gennem hjemmet.

Image

"Hovedvolumenet modtog en moderne omfortolkning af kolonitagene med otte standpladser i to uafhængige niveauer, hvilket gjorde det muligt at frembringe vindene og skabe en luftmadras i mellemrummet, der beskytter den termiske komfort i beboelsesområdet husets øverste etage, ”sagde studiet.

Lavet af Corten-stål strækker taget sig over bygningens kanter og foldes ned i to af dens ender for at dække en del af øverste niveau og beskytte interiøret mod de første og sidste stråler af stærk sol.

Image

"Valget af Corten som tagmateriale skyldtes dets lave vedligeholdelses- og evolutionære karakter i harmoni med skoven i Campina og dens rødlige lerjord, der var så til stede i landskabet på Amazonas, " sagde studiet.

Taget stikker også ud fra væggene og understøttes på otte V-formede stolper. Nogle af dens rødfarvede øjeblikke bliver udsat for under.

Image

De områder af huset, der kan håndtere stærkt sollys, efterlades mere udsatte, mens boliger og soveværelser er mere skyggefulde af taget. Eksponerede rum inkluderer indgang, garage, opbevaring, pool og vaskeri.

Den øverste etage er besat af den åbne stue, spisestue og køkken, med glaserede døre, der åbner ud mod rummet uden for. Taget skygger meget af disse områder.

Sorte heglestang løber langs gangbroerne på ejendommens øverste niveau, som også har en gårdhave med en hængekøje og et udendørs køkken og spiseplads.

En udendørs swimmingpool afslutter det øverste niveau og er dækket af turkise fliser, der henter farverne i det tætte omgivende grønne område.

Image

Under poolen er en carport, hvor eføy klatrer op på sine betonsider for at skjule strukturen i landskabet.

Placeret ved siden af ​​poolen er et lukket, men udendørs trappe, der fører ned til stueetagen. To soveværelser, to badeværelser og et kontor med en væg af hylder og en anden glaseret side afslutter det lavere niveau.

Image

Eksponerede betonfunktioner er fremtrædende inde, inklusive dets gulve og vægge, mens hvid også spiller en fremherskende rolle i designet. Et skarpt hvidt kontor kontrasterer kraftigt med det omkringliggende løv. Badeværelserne er også helt hvide.

Glas finner placeret på tværs af store dele af husets ruder muliggør skygge, mens andre værelser har hvide gardiner for en minimal æstetik.

Image

Casa Campinarama er længes efter Dezeen Awards 2019 som et landligt boligprojekt, der slutter sig til andre huse som et sort canadisk naust af Akb Architects og et fjerntliggende glas og forvitret stålhjem af Slade Architecture.

Huset slutter sig også til en række andre boliger i Brasilien, herunder et sommerhus, der bruger genindvundne mursten, en sort præfabrikeret hytte med et grønt tag og et slankt landbrugshus.