Anonim
Image

Præfabrikerede fyrpaneler beklædt børnehave i nærheden af ​​Barcelona

Arkitekter Eduard Balcells, Ignasi Rius og Daniel Tigges har designet en træklædt betonbarnehave til El Tiller Waldorf-Steiner-skolen i Bellaterra, Spanien.

Beton- og fyrretræne børnehave er en af ​​seks strukturer, der er arrangeret som en lille landsby omkring en central "rambla" - et spansktalende udtryk for en promenade eller hovedgade.

Langs børnehaven blev fem andre modulære træ- og stålpavilloner transporteret fra to tidligere steder for at danne campus El Tiller Waldorf-Steiner School nær Barcelona.

Denne børnehavestruktur er beklædt udelukkende i præfabrikerede paneler, der består af to lag fyrretræ på både indvendigt og udvendigt med isolering imellem.

Disse paneler er arrangeret, så fyrretrellerne er enten vandrette eller lodrette, hvilket skaber et interessant mønster på facaden.

Eksternt er dette træ blevet temperaturbehandlet, og med tiden bliver det sølvgrå i farve.

Image

"Kombinationen af ​​den termiske isolering af træfiberpaneler sammen med den store termiske inerti i betonkonstruktionen eliminerer næsten behovet for opvarmning om vinteren, " forklarede Balcells, Rius og Tigges.

Internt er børnehagens betonstruktur blevet udsat for eksponering, og dybe trævinduer afslører giver plads til både siddepladser og opbevaring.

Image

Størrelsen på bygningens forspændte betonramme betød, at der ikke var brug for søjler - især et afgørende krav til flerbrukshallen i stueetagen.

Barnehagen er arrangeret over to niveauer og er opdelt med en stor hall og administrative rum i stueetagen med klasselokaler over.

Image

Små broer, der er opført mod en hældning, forbinder det øverste niveau med en legeplads. Mod vest vender bygningen direkte mod campus hovedgade.

Dette enkle layout minimerer behovet for cirkulation i bygningen, idet designet i stedet fokuserer på rejsen ind i klasseværelserne og ændringerne i atmosfære og udsigt, når børn skrider frem gennem skolen.

Image

Waldorf-Steiner-skoler som El Tiller fokuserer på at opmuntre børns kreativitet og fantasi og begrænse mængden af ​​test og eksamener.

"Der er ingen interne korridorer, og adgangen til klasselokalet følger en gradvis udvendig rumlig rækkefølge: rambla, gårdsplads, veranda, reception og derefter klasselokale, " forklarede arkitekturgruppen.