Anonim
Image

Træstriber detaljer sort hus i landlige Uruguay af FRAM Arquitectos og Delfina Riverti

En glasgang og terrasse forbinder begge halvdele af dette sorte hus nær La Juanita-stranden, Uruguay, som FRAM Arquitectos og Delfina Riverti næsten udelukkende bygget af træ.

Ejendommen er bygget på en skråning nær Jose Ignacio-søen, en kystlig vandmasse, der strømmer ind i Atlanterhavet. Det blev afsluttet af FRAM Arquitectos, et studie beliggende i den nærliggende by Buenos Aires, og arkitekten Riverti.

Image

To trævolumener med vinklede taglinjer udgør husets masse. Forskellige sorter og behandlinger af materialet blev brugt til struktur, vægge, beklædning og indvendige finish.

Mørke vandrette planker omvikler huset og holdes på plads med let blekere lodrette elementer, der er på linje med bygningens struktur.

Image

"På denne måde udtrykker det eksterne sprog det direkte udtryk for den konstruktive og materielle modulation, " sagde FRAM Arquitectos i en projektbeskrivelse.

Holdet parret lys fyr, et blødt og billigt træ med Massaranduba, en art, der er hjemmehørende i Sydamerika.

Fyrplankerne er oliefarvet til en mørk tone, der kontrasterer den naturlige farve på det tropiske træ. Massaranduba-strimlerne blev også behandlet med olie, men blev efterladt i deres naturlige skygge.

"Ingen behandling blev brugt, så disse dele ældes med tiden og bliver grå, hvilket adskiller dem fra de to sorte bind, " fortalte arkitekt Franco Riccheri fra FRAM Arquitectos til Dezeen.

Furu blev også brugt til den indvendige finish, hvor materialet blev hvidkalket for at beskytte det og gøre beboerens opholdsrum lysere.

Billeder af projektet viser skarpe og minimale boligarealer med et par farve sprøjt indbragt af beboerens møbler og ejendele.

Image

Besøgende får adgang til hjemmet fra nord, hvor ejendommen fører til gaden. Dette efterlader den sydlige del af stedet åbent for udsigt over havet nedenfor.

Ifølge arkitekterne er dette en fælles organisationsplan for Uruguays sydkyst.

I stueetagen er køkkenet, stuen og spisestuen placeret i en etagers rum, der er orienteret mod vandet.

En glasterrasse og gangbro adskiller dette fra den anden halvdel af hjemmet, som har en anden sal og indeholder de to soveværelser.

Image

"Denne disposition krydser den operation, der er planlagt til huset: et lavere niveau for at modtage familiemedlemmer, der holder huset fælles områder, og en øverste etage udelukkende for ejerne, " sagde arkitekterne.