Arkitektur

Brooks + Scarpa skjuler Illinois hjem bag murskærm

Brooks + Scarpa skjuler Illinois hjem bag murskærm
Anonim
Image

Thayer Brick House er skjult bag en mursten skærm

Amerikanske firmaer Brooks + Scarpa og Studio Dwell har skabt et forstads-Chicago-hjem med en indre gårdskærm, der er afskærmet fra vejen med "lodrette snoede søjler" af mursten.

Image

Thayer Brick House sidder på en grøn gade i Evanston, en universitetsby lige nord for Chicago. Boligen er designet til en investeringsbankmand og besætter en slank, rektangulær masse, der er omkranset af mere traditionelle huse.

Projektet blev designet af Californien-baserede Brooks + Scarpa, med Chicago-firmaet Studio Dwell, der tjener som arkitekten for pladen. Rektangulært planmæssigt består huset af luftige mængder, der er organiseret omkring en grushave ud mod gaden.

Image

Et centralt motiv for designteamet var at bygge med mursten, et materiale der ofte findes i amerikansk Midwestern-arkitektur.

I stedet for typisk rød mursten valgte teamet imidlertid Chicago fælles mursten, der er lavet af lokal ler og kommer i forskellige nuancer.

Image

På grund af sin robuste struktur og inkonsekvente farvning har almindelig mursten generelt været billig og rigelig. Det prosaiske materiale blev historisk "brugt på steder, der generelt er skjult fra gaden, såsom side- og bagvægge, skorstensflueser og strukturel støtte bag facader".

”Omvendt er murstenen i Thayer House meget synlig og fremhævet som et fremtrædende designelement, ” sagde teamet.

Image

Til den gadenvendte facade skabte teamet en markant skærm lavet af mursten placeret i forskellige vinkler. I løbet af dagen tillader brise-soleil naturligt lys at filtrere ind i huset. Om natten afslører det gyldent lys indefra, hvilket giver huset en blød, glødende kvalitet.

"Gadefasaden er organiseret i lodrette vridningssøjler for at skabe et stadigt skiftende mønster af åbning og lukning, når lys bevæger sig hen over og gennem facaderne, " siger teamet. "Når seeren passerer hjemmet, skaber facaden et moirelignende mønster, der ser ud til at være konstant i bevægelse."

Image

Mursten blev også brugt til sidevægge og blev efterladt synlig i flere indvendige rum. Den bageste del af huset er indpakket i cementpladepaneler lavet af genanvendt Portland cement.

Hjemmet er frontet af en lille gård fyldt med højt præriegræs. En diagonal vej skærer over gården, der fører til en forsænket indgang. Besøgende træder gennem en tærskel og krydser derefter gården for at nå hoveddøren.

Image

Huset omfatter 260 kvadratmeter (260 kvadratmeter) og er opdelt mellem offentlige og private zoner. Stueoverfladen indeholder et offentligt dobbelt højdeområde sammen med en glaseret korridor og et kontor. En master suite og gæst soveværelse er placeret ovenpå.

Overalt i huset giver glaserede vægge udsigt over gårdspladsen og indleder i dæmpet lys.

Image

”Lys, der siver gennem murværket, producerer et skiftende geometrisk mønster af lys og skygge på væggene og gulve i værelser, cirkulationsområder og tilstødende strukturer, der ændrer sig i løbet af dagen, ” sagde teamet.

Til de indvendige rum anvendte arkitektstudierne en begrænset palet af materialer og farver med vægt på bæredygtighed.

Image

Vægge af gipsplader er lavet af genanvendt indhold og er formaldehydfrie. Trægulve består af eg, der er certificeret af Forest Stewardship Council. Ikke-giftig maling og "øko" fliser blev også brugt i hjemmet.

Gennem projektet havde teamet til formål at lægge vægt på materialer, både med hensyn til ydeevne og æstetik.

Image

”Designet undersøger spændingen mellem materialer, form og oplevelse, ” sagde teamet.

"Af særlig interesse er tanken om at overskride traditionelt håndværk og hæve ydmyge materialer uden at prøve at gøre dem til noget andet end hvad de virkelig er."

Andre boliger i Illinois inkluderer et Chicago rækkehus af HBRA Arkitekter, der indeholder et lappetæppe af sten, mursten og glas, og en aluminiumsbeklædt bolig ved Studio Dwell, der er indlejret i en skrånende ejendom ved floden.