Arkitektur

Writer's Shed af Matt Gibson er et haven i Melbourne, der er dækket af eføy

Writer's Shed af Matt Gibson er et haven i Melbourne, der er dækket af eføy
Anonim
Image

Writer's Shed er et lille havestudio i Melbourne dækket af eføy

Ivy skaber en grøn camouflage på tværs af væggene i dette havestudie, designet af Melbourne-arkitekten Matt Gibson til en forfatter med base i byen.

Writer Shed er gemt i hjørnet af haven hjemme hos forfatterens hjem i Melbourne 's forstæder sydøst. Med en bygning på kun 10 kvadratmeter tilbyder den lille bygning sin ejer en hyggelig arbejdsområde med udsigt.

Image

Gibson arbejdede sammen med landskabsdesigner Ben Scott for at designe planteringsplanen for bygningen. Målet var at få strukturen til at føles som en del af haven.

De valgte Boston ivy, en hurtigvoksende, men ikke-indtrængende klatrer, for at vokse over alle dens vægge. Denne plante skygger naturligvis bygningen og hjælper med til at afkøle sit indre passivt på varme dage.

"Skaller, der maskerer sig blandt havelandskabet og afgrænsede hegn, er skuret et med landskabet - en levende del af haven snarere end en pålægning af den, " forklarede Gibson i en projektbeskrivelse.

Studiet har en enkel, rektangulær plan med et hjørne skåret væk. Et skrivebord omvikler dette hjørne såvel som den tilstødende væg for at skabe en rummelig arbejdsflade inde i studiet.

Image

Et stort vindue tilbyder en bred udsigt over haven og huset, mens en ovenlysvindue bringer masser af naturligt lys ind.

”Når vi sidder inde ved skrivebordet, er der en vis iboende glæde ved at bunke ned for at se ud til haven og huset ud over, ” sagde Gibson.

Image

Arkitekten beskriver konstruktionen som en "temmelig enkel, lavteknologisk, beskedent pris og beskedent konstrueret løsning".

Under efbien er en "våddragt" af Butynol, en syntetisk gummimembran, der er både vandtæt og naturligt isolerende.

Krydsfiner giver de indvendige vægge, gulve og lofter samt møbler, hvilket giver interiøret et samlet look. Ved siden af ​​skrivebordet blev det brugt til at bygge to reoler, hvor klienten kan gemme masser af bøger og filer.

En hoop fyrretræ krydsfiner blev valgt, hentet fra en bæredygtig plantage, for at gøre bygningen mere miljøvenlig.

Bygningen har to indgange: en glasdør, der forbinder den med haven, og en spejl-frontedør, der fører ud til en laneway bag, hvilket giver nem adgang for besøgende og leverancer.

Gibson har afsluttet flere boligprojekter i Melbourne, herunder en udvidelse af huset indrammet af et metalnetgardin og en bolig, der består af zinkbelagte kasser.

Efterhånden som flere og flere mennesker vælger at arbejde hjemmefra snarere end på kontoret, ser han Writer's Shed som en model til, hvor enkle, komfortable arbejdsområder let kan opdeles i boliger.

”Da måderne vi arbejder og lever på fortsat at tilpasse sig og ændre sig til vores miljø og teknologi, udfordres traditionelle forestillinger, og nye muligheder vises, ” sagde han.

”Der kræves ofte en modgift for at afbalancere de overdrevne, folkerige og konstant kontaktbare arbejdspladser, hvor vi tilbringer meget af vores moderne liv, ” fortsatte han.

"Som et løsrevet og fleksibelt arbejdsområde giver Writer's Shed et intimt privat rum til at hente, reflektere og genoplade fantasien."