Arkitektur

Vector-I Arkitekter fremhæver stigende havstand med synspunkter i Lauwersmeer National Park

Vector-I Arkitekter fremhæver stigende havstand med synspunkter i Lauwersmeer National Park
Anonim
Image

Vector-I Arkitekter installerer par synspunkter på hollandske dyke for at fremhæve stigende havstand

En Ode To Manmade Land er et par synspunkter designet af Vector-I Architects på en menneskeskabt dyke i Lauwersmeer National Park, i Holland.

Oprettet i samarbejde med den lokale kunstner Lambert Kamps, er de to strukturer designet til at give udsigt over det kunstige landskab og "give nye perspektiver på stigende havstand".

Opkaldt The Viewing Dyke og The Periscope blev betragtningsplatformerne bygget på kyststien ved Lauwersoog i den nordøstlige del af Holland på en kunstig dyke.

Med synspunkterne håber Ben van der Meer, grundlægger af Groningen-baserede Vector-I Architects, at henlede opmærksomheden på spørgsmålet om stigende havniveau og det faktum, at mange af Nederlandene dykes muligvis skal øges i højden i det nærmeste fremtid.

Image

"At hæve digerne er en alvorlig sag, som Nederlandene står over for, " fortalte Van der Meer aan Dezeen.

"Vi er nødt til at beskytte det land, der ligger under havoverfladen. Installationerne adresserer denne sag visuelt."

Image

Den oprindelige dyke blev bygget til at omslutte Lauwershavet i 1960'erne efter en række oversvømmelser i de tidlige 1950'ere.

Viewing Dyke er en 100 meter lang jordhaug, der er skabt som en forlængelse af diget mellem Lauwersoogs havn på Vadehavet og marinaen på det lukkede Lauwershav.

Den kileformede jordhaug ender med en syv meter høj tømmertrappe, der fungerer som synspunkt over de naturlige og lukkede vandmasser.

Image

Ved at hæve digkehøjden sigter Van der Meer både til at vise, hvad der muligvis skal bygges i fremtiden, og også påkalde områdets historie, som har mange menneskeskabte indgreb.

”Når du er på udsigtsplatformen, er du på menneskeskabt land og overvinder havstyrken og overser både det uendelige hav på nordsiden og den indrammede menneskeskabte sø på sydsiden, ” sagde han.

"Også ved grænsen og føle både sikker afstand til og forbindelse med vandet."

Image

Den anden installation, The Periscope, er en træstruktur, der er dækket af en række spejle og udendørs periskoper.

Besøgende i området kan bruge disse periskoper til at se over det omgivende menneskeskabte landskab.

Van der Meer håber, at installationerne får folk til at tænke på stigning i havoverfladen og tage dem ud af deres komfortzoner.

"I sikre situationer tager folk strukturer for givet og føler sig trygge ved bare at være og ikke tænke på de farer, vi står overfor, " sagde han. "Vi bruger kunst og arkitektur for at overraske folk ved at ændre det regelmæssige til noget uregelmæssigt."

Van der Meer er ikke den eneste designer, der overvejer konsekvenserne af ændringer i havoverfladen. Tidligere denne uge udgav Squint \ Opera en række spekulative visualiseringer, der skildrede London i 2090, mens Royal Institute of British Architects har erklæret en katastrofetilstand.