Arkitektur

Vilius Vizgaudis genimagnerer den texanske by som hovedstad for bæredygtigt liv

Vilius Vizgaudis genimagnerer den texanske by som hovedstad for bæredygtigt liv
Anonim
Image

Vilius Vizgaudis genimagnerer den texanske by som "hovedstad i bæredygtigt liv"

Bartlett-kandidat Vilius Vizgaudis har genimagineret Paris, Texas, som en bæredygtig by i et forsøg på at lokke præsident Donald Trump til at tilslutte sig Parisaftalen.

Navngivet The Gift, den konceptuelle masterplan foreslår at omdanne byen Paris i Texas til en miljøvenlig metropol baseret på den "symboliske værdi af Paris som verdenshovedstad i klimaforudsigelighed".

Vizgaudis 'intention er at skabe en amerikansk by, der kunne trives under reglerne i Parisaftalen - en aftale mellem verdens nationer for at afbøde den globale opvarmning, som USA trak sig tilbage i 2017. Byens succes ville demonstrere potentialet til at operere under dens vilkår og tilskynde Trump til at tilslutte sig aftalen.

Vizgaudis 'masterplan forestiller sig at omdanne Paris i Texas til en miljøvenlig storby

"Gaven gentænker den amerikanske by, Paris, gennem værdierne i klimaaftalen og den romantiske linse af den franske parisiske symbolik af frihed, monumenter om ligestilling og kunst af mangfoldighed, " fortalte Vizgaudis aan Dezeen.

"Formålet med projektet er at fremme nabokærlighed, lokal klimaforholdskraft og internationalt samarbejde med det formål at lokke gensidighed fra USA ved at tilslutte sig Paris-klimaaftalen."

Det vil stole på rene energikilder og give nye bæredygtige job for de lokale

Vizgaudis gennemførte projektet som en del af enhed 10 på Bartlett, som ledes af CJ Lim, Simon Dickens, Jon Kaminsky.

Han valgte den texanske by Paris som lokation for projektet, da dens befolkning stort set er ansat i kraftværker og olieindustrien, hvilket førte til, at mange mennesker er skeptiske over for klimaforandringer og bange for at miste deres job.

Arc de Trump danner porten til byen og fungerer som et gigantisk genbrugsanlæg

Gift-masterplanen forestiller sig derfor en metropol, der drives af rene energikilder, fyldt med lokal madproduktion og genanvendelsesfaciliteter, der tilbyder en overflod af bæredygtige job.

Dets genvindingsfacilitet, der hedder Arc de Trump, vil fungere som porten til byen. Her forestiller sig Vizgaudis, at de lokale leverer deres affald for at omdanne det til genanvendelige materialer. Det vil også give plads til reparationsværksteder for at tilskynde de lokale til at "reparere det gamle inden de køber nyt".

En flod danner hjertet af masterplanen og slutter sig til to reservoirer med forhøjede vandtanke

Blandt de andre detaljer i Vizgaudis 'masterplan er en række drivhuse, kaldet Food Trunks, som giver beboerne mulighed for at fremstille deres mad og reducere afhængigheden af ​​import.

I mellemtiden løber en forhøjet flod gennem hjertet af byen for at "hæve vigtigheden af ​​vand i at skabe en bæredygtig måde at leve på byerne", samtidig med at det danner en forbindelse mellem to reservoirer.

Floden fungerer også som et transportsystem med karrusellignende både

Disse reservoirer vil indeholde forhøjede vandopbevaringstanke, designet til at fremkalde karakterer i Georges Seurats maleri En søndag eftermiddag på øen La Grande Jatte. Søerne lagrer og frigiver ferskvand til brug for de lokale eller til energi og fødevareproduktion efter behov.

Floden vil også fungere som en offentlig transport, der er vært for et to-vejs stream-system med bådlignende køretøjer, der ligner cowboys og de karakteristiske sæder i parisiske karuseller for at stoppe lokalbefolkningens afhængighed af biler.

Masterplanen er komplet med tilpasningsdygtige boliger, der ligner parisiske boulevarder

Løb langs floden har Vizgaudis foreslået et system med solcellepaneler, der er forklædt som gadelys.

Disse er maksimeret af Texas 'varme klima og er designet til at generere energi og lindre byens afhængighed af fossile brændstoffer.

Gaven er også designet til at rumme klimaflygtninge fra kysten

Masterplanen er komplet med en blanding af delte boliger, der er designet til at fremkalde franske bybådehavne i hele byen.

Navngivet Accordion Housing og blokke er designet af Vizgaudis med en modulær form. De er designet til at vokse med krav fra lokale mennesker, men også til at imødekomme det stigende antal amerikanske flygtninge fra flyvepladser fra kysten.

Andre nylige studerende projekter vist på Dezeen inkluderer kolleger Bartlett kandidat George Bradford-Smiths astronauttræningsfacilitet på ansigtet af Mont Blanc og RCAs juni Tong termiske badeanlæg, der drives af arktisk krydstogtskibsaffald.