Anonim
Image

CO-LAB Design Office opretter bambus yogapaviljong i Tulum

Luum Temple er en bambus pavillon for at praktisere yoga beliggende i junglerne i Tulum, designet af det lokale studie CO-Lab Design Office.

Paviljongen i Luum Zamá-udviklingen i Tulum, Mexico, vil være vært for en række forskellige programmer, såsom yoga, meditationer, workshops og andre samfundssamlinger.

Image

CO-LAB Design Office oprettede friluftsstrukturen i strandbyen med bambus, der blev opdrættet bæredygtigt i den nabolande mexicanske stat Chiapa. Bambus blev valgt for sine bæredygtighedsbeviser såvel som dets evne til at modstå orkankræfter.

Flade sektioner af bambusbjælker blev bøjet på stedet og derefter skruet og spændt sammen for at skabe pavillon.

Designet er fuldstændigt symmetrisk med fem bue, der understøtter hinanden arrangeret i et cirkulært layout.

Disse buer danner fem forskellige taglinjer med vægge, der strækker sig helt ned til jorden for at danne indvendige skillevægge.

"Projektet skaber opmærksomhed på mere bæredygtige måder at udvikle sig i den følsomme økologi i Tulum og videre, " sagde studiet.

"På grund af kulstofbambusekventerne i dens hurtige høstvækstcyklus og dets høje styrke / vægtforhold (især når de er vævet sammen), er bambus et førende bæredygtigt materiale med fantastiske potentialer, " siger studiet.

Image

Et stråtag dækker bambuskonstruktionen, lavet med et lag af lokalt Zacate-græs, der ofte findes i regionen. Denne beklædning beskytter den udendørs struktur mod regn og sol, mens den stadig tillader pavillonen at trække vejret i det fugtige tropiske klima.

En række hotelprojekter i Tulum, herunder Jungle Keva, Punta Caliza og Habitas Tulum, har også stråtag.

Designet af Luum Temple tager signaler fra den spansk-mexicanske arkitekt Felix Candela's armeringsbetonskalearbejde.

Et eksempel på hans arbejde er et buet betonakvarium i City of Arts and Sciences i Valencia, Spanien, som blev bygget sammen med den spanske arkitekt Santiago Calatrava.

CO-LAB Design Office oprettede strukturen med parametrisk software og arbejdede også i tæt kommunikation med lokale bygherrer og en ingeniør, der er specialiseret i bambusstrukturer. Indvendigt er stråtækt design og bambusstænger også synlige.

"Når buerne var hævet, blev de vævet sammen af ​​et strukturelt trekantet mønster og derefter yderligere bundet af to kontinuerlige lag med tæt vævet bambusgitter, sammenflettet i modsatte retninger for strukturel stabilitet, " sagde studiet.

Image

Det er placeret midt i Luum Zamá-udviklingen, der er bygget i et bevaret område med indfødt jungel. CO-LAB Design Studio designet også hovedplanen for beboelsessamfundet med fokus på bevarelse og beskyttelse af naturressourcer i området.

Luum Zamá afsætter 50 procent af sit 8 hektar store område til bevarelse af eksisterende vegetation og implementerer også et genplantningsprogram med endemiske planter i regionen.

Image Fotografi af Pakal Egger