Anonim
Image

Witherford Watson Mann bygger "uortodoks" opera teater inden for en gammel stabil blok

Witherford Watson Mann har gennemgået en tidligere stabil blok i Leicestershire for at skabe det landlige Nevill Holt Opera teater, som er på listen til dette års Stirling-pris.

Bygningen ligger på en fredet ejendom i den engelske landsby Nevill Holt og forsøger at gentage det "fantasifulde opera-rum" ved at udfordre et teaters typiske æstetik.

Witherford Watson Manns teater er bygget direkte inden for det tidligere stabile gård, der er omgivet af stalde på alle fire sider. Disse bygninger er blevet bevaret og fyldt med ru, tekstureret indvendige finish i et nik til den tidligere brug.

Image

"Udfordringen med dette projekt for os var, at få af de konventionelle konfigurationer af et teater var mulige - men dette var også netop dets charme, " forklarede arkitektstudiet.

"Hver tilføjelse eller tilpasning måtte bedømmes ud fra dens fordele, for at arbejde i forhold til jernstensvægge og døre og vinduer, der peber dem: bøjning til disse begrænsninger gav retning til de mange fine domme, der udgør et teater."

Image

I betragtning af de stramme begrænsninger i den eksisterende struktur fordoblede Witherford Watson Mann størrelsen på den stabile blok ved at tilføje et nyt stål- og tragtag og skære i jorden for at skabe boder og orkestergrop.

Dette skabte plads til indsættelse af en traditionel operativ hesteskoformet balkon over teatrets bås.

Image

Balkonens krumning er hævet på slanke tværformede stålsøjler og er designet til at hjælpe med teatrets akustik ved at reflektere sangernes stemmer i hele rummet.

Det er også placeret væk fra stenvæggene for at fremkalde følelsen af, at det flyder inden i rummet, hvilket sikrer, at væggene og taget er synligt overalt.

For at forbedre følelsen af ​​åbenhed yderligere inden for Nevill Holt Opera konstruerede Witherford Watson Mann også buestrukturen, der indrammer scenen, kaldet proscenium, med lette træpaneler, der kan drejes og hænges tilbage.

Dette er beregnet til at skabe en følelse af, at rummet "deles af kunstnere og publikum, snarere end et kløft mellem dem".

Image

På trods af sin rummelige fornemmelse var Witherford Watson Mann imidlertid ikke i stand til at inkorporere konventionelle teaterstrukturer som fluetårne ​​og en foyer med en storslået trappe.

I stedet hilses besøgende velkommen ind i bjergomgivne haver i ejendommen før forestillinger.

Image

Efterbehandlingsdetaljer inden for Nevill Holt Opera inkluderer en ny betonbro ved foden af ​​væggene, som er støbt med træplader for at skabe en "ru og stabil-lignende" æstetik.

I mellemtiden klædte sandblæst og bleget douglas-grantavle loftet og balkonvæggene, som kontrasterer med mørkfarvet kastanje er monteret på tværs af gulve og balkonfronter.

Disse tavler varierer i størrelse, hvilket Witherford Watson Mann har designet til at forbedre kvaliteten af ​​akustikken og absorbere, reflektere eller overføre lyd.

I løbet af dagen er disse materialer belyst af et stort centralt ovenlysvindue, der punkterer loftet og tjener som en påmindelse for besøgende "at dette stadig er en gårdhave, selvom det ikke længere er en stabil gård".