Arkitektur

UAD fusionerer traditionelle og moderne former til Shaoxing Hotel hall

UAD fusionerer traditionelle og moderne former til Shaoxing Hotel hall
Anonim
Image

UAD fusionerer traditionelle og moderne former til Shaoxing Hotel hall

Arkitektonisk design- og forskningsinstitut ved Zhejiang University har afsluttet en ny hall til Shaoxing Hotel i det østlige Kina.

Den store, trehøjde centrale hal blev bygget for at forbinde hotellet med de naturlige omgivelser på stedet i byen Shaoxing, hvor man smelter traditionelle kinesiske arkitektoniske elementer med moderne former og materialer.

Image Foto er af Zhang Chenfan

Shaoxing Hotel-hallen arbejder både med eksisterende strukturer og nybyggede elementer og indeholder planter, vand og broer.

”Vi forsøgte at undgå drastisk genopbygning og søge en kunstig fusion af landskab for at opbygge en byskov med udsigt mod byen, ” forklarede Zhejiang Universitys arkitektoniske design- og forskningsinstitut.

Image

Fejende tagformer, designet til at efterligne konturerne af de omkringliggende bjerge, dækker den centrale hal. Tynde kolonnader løber foran indgangene nord og syd, beskyttet af tagene med store overhænge.

En blanding af mørk mursten og træ, hvide vægge og kobberbelagte søjler hjælper med at blande den store struktur i et tilstødende skovklædt område.

Image

De eksisterende hotelbygninger inkluderer eksempler på traditionelle kinesiske strukturer, og hallen formidler mellem disse gamle bygninger, landskabet og dets moderne krav.

"I designprocessen omorganiserede vi de naturlige og traditionelle elementer - bjerg, sten, tag, vindue, søjle - til den nye arkitektoniske form som vigtige symboler, " sagde arkitektstudiet.

Image

Langs den østlige og vestlige kant af hallen er der indrettet hjælpearealer til ikke at hindre hovedaksen gennem bygningen.

Disse forhøjninger, der vender ud mod havenstier, er blevet behandlet med mønstrede metalskærme. Lys bagfra om natten skaber skærmene en lanterne-lignende effekt.

Image

I gavlenderne, der er skabt af hver tagdel, er der introduceret ruder, hvilket skaber områder med præsterbelysning dækket med et geometrisk metalmønster.

Bag søjlerne er glassets facader af hallen dækket med træpaneler skåret med tynde spalter, hvilket giver et vis privatliv, mens de giver mulighed for lys ind i bygningen.

Image

Et skinnende stengulv i hallen hjælper med at reflektere lys i hele rummet.

Lignende traditionelle former og havepladser findes i Archi-Union's projekt til en restaurant og klub i Chengdu med en "bølget" facade oprettet ved hjælp af forskellige størrelser af mursten.