Arkitektur

Hvide beton skodder foran den brasilianske universitetsbygning

Hvide beton skodder foran den brasilianske universitetsbygning
Anonim

Hvide beton skodder foran den brasilianske universitetsbygning

En overdækket gade skærer gennem denne nye universitetscampusbygning i det nordlige Brasilien designet af Rede Arquitetos, Croquis Projetos og Neudson Braga, hvilket giver et skraveret og blæsende område for studerende at socialisere sig mellem klasser.

Bygningen udvider Universidade Federal do Ceará (UFC) campus i den brasilianske by Crateús med klasseværelser, laboratorier, kontorer og fleksible rum. Det er den anden struktur, der er bygget på det nye campus, og er en del af en større udviklingsplan for UFC.

Tre arkitektstudier samarbejdede om designet. Holdet bestod af arkitekt Neudson Braga med firmaerne Rede Arquitectos og Custodio Santos Arquitetura, tidligere kendt som Croquis Projectos.

Mange aspekter af designet blev drevet af regionens tørre klima. Holdet anvendte flere strategier til at hjælpe med at holde bygningen kølig, herunder brug af hvid beton til det udvendige, store svingbare brise-såler på facaden og screening af visse områder med mønstrede betonblokke for at forbedre luftstrømmen.

Den centrale rygsøjle, der skærer gennem bygningen, hjælper studerende, fakultet og personale med at bevæge sig rundt uden at behøve at gå udenfor. Det søjlefri rum blev opnået ved at have lette stålstænger spænder mellem hver halvdel af bygningen.

”Vingernes struktur er af armeret beton og stål i dækningen af ​​det centrale hulrum og sameksistensmodulet uden søjler, der afbryder den interne rute, ” sagde teamet i en projektbeskrivelse.

Konceptuelt forbundet arkitekterne to "uddannelsesmængder" med et samlingsområde mellem dem. De to blokke danner en hund-benform omfattende blokke af klasseværelset, der er organiseret langs to sæt parallelle korridorer, der krydser hinanden ved den uregelmæssige vinkel.

Mødestedet for disse bind er et rum med dobbelt højde. Studentfaciliteter som en cafeteria og en trykkeri ligger her sammen med et overdækket samlingsrum. I henhold til designteamet drejer dette område sig til ydersiden af ​​bygningen med et program uden defineret anvendelse.

Åbne trapper fører til det øverste niveau, hvor mezzaniner og broer med cirkulation giver adgang til flere klasseværelser og kontorer.

Klasseværelser og andre programrum, der kører, er sat tilbage fra kanten af ​​bygningen for at undgå blænding og overophedning i det indre. Betonskærme med dobbelt højde indstillet i forskellige vinkler danner facaden og skjuler bygningens mekaniske udstyr.

I de områder, der har vinduer direkte udendørs, begrænsede arkitekterne størrelsen på åbningerne og skabte små, udstansede åbninger snarere end ved at bruge store glasudvidelser.

Hvid beton, bygningens primære materiale, efterlades eksponeret i de fleste rum. Enkel og funktionel møbler er til rådighed i hele bygningen sammen med plantagere og små haver, der giver vegetation selv indendørs.

Andre nyligt afsluttede uddannelsesfaciliteter inkluderer et nyt campus i byen Aguascalientes, der giver studerende fleksible rum i en frodig gård i bygningen. Arkitekt Daniel Delgoffe har også afsluttet en ny bygning til en cirkusskole i Belgien, der har plads til akrobatisk praksis i et renoveret kedelhus.