Arkitektur

Hayri Atak Architectural Design Studio foreslår udkragende glaspulje over den norske fjord

Hayri Atak Architectural Design Studio foreslår udkragende glaspulje over den norske fjord
Anonim
Image

Hayri Atak Architectural Design Studio foreslår udkragende glaspulje over den norske fjord

Hayri Atak Architectural Design Studio har designet et koncept til et boutiquehotel inden for en klippekant i Norge, der inkluderer en udkraget svømmebassin i glas.

Istanbul-praksis Hayri Atak Architectural Design Studio foreslog at bygge hotellet på et 600 meter højt område på Preikestolen - en stejl klippe og et populært turiststed i det vestlige Norge, der hænger ud over Lysefjorden-fjorden.

Det er beregnet til at genskabe spændingen ved at gå på vandrestier rundt om klippen og fange følelsen af ​​"at leve på og ud over kanten".

Image

"Preikestolen har været et af de mest spændende steder for mig gennem årene. En dag sendte en af ​​mine venner mig fotos af 'klippen', hun fangede under sin tur i Norge, " forklarede studiens grundlægger Hayri Atak.

"Selvom jeg ikke var der, oplevede jeg adrenalinet ved at være på kanten. Derefter drømte jeg om at leve på og ud over kanten. Enkelt, jeg ville bare bære denne oplevelse ud over kanten, og ideen om at have denne oplevelse inspirerede mig, "sagde han til Dezeen.

Hayri Atak Architectural Design Studios visuals forestiller sig indgangen til hotellet på toppen af ​​klippen, som har en naturligt plan overflade. Dette vil også fungere som en kæmpe offentlig visningsplatform.

Gæster ledes derefter ned på hotellet, hvor studiet har foreslået ni gæstesuiter og delt loungeområde, som alle er indlejret i bjergfladen.

Værelserne er fordelt over tre etager og åbner ud mod en fælles balkon, der stikker ud fra kanten for at give uafbrudt udsigt over fjorden og de omkringliggende bjerge.

Image

Nedenunder har loungen en delt balkon, der strækker sig længere fra dem, der tilhører gæsteværelserne, og har en kæmpe udendørs swimmingpool.

Designet til de "mere eventyrlystne besøgende" er de lange, smalle pool-udkragede præcist ud fra kanten af ​​balkonen og er lavet udelukkende fra glas til at fordybe svømmere i landskabet og det rene fald under.

"Jeg tror, ​​det er lig med svømning i tyngdekraftfrie omgivelser. Puljen var et og det eneste designelement i projektet i begyndelsen, " tilføjede Atak.

"Hotellet kan betragtes som en del eller en udvidelse af klippen. Jeg troede, at det at opleve ud over kanten er meget mere spændende i en pool snarere end en balkon".

Compass Pools foreslog også for nylig et dramatisk koncept svømmepo ved navn Infinity London. Forestilledet på toppen af ​​et tårn i London, ville det blive verdens første 360-graders infinity-pool og fås adgang via en ubåddør.