Arkitektur

SERA udvider Portland Playhouse med glas og forkullet træbygning

SERA udvider Portland Playhouse med glas og forkullet træbygning
Anonim

SERA udvider Portland Playhouse med bygning indpakket i glas og forkullet træ

Det amerikanske studie SERA Architects har gennemgået en 115 år gammel kirkebygning og skabt en moderne tilføjelse til at huse et nonprofit-teaterfirma i Oregon.

Siden 2008 har Portland Playhouse opereret ud af en en gang ledig kirke i byens King-kvarter. I de tidlige dage kom gruppen forbi med sofasæder og andre make-shift-løsninger.

I 2011 besluttede byrådet, at kirken ikke kunne bruges som teater, hvilket effektivt stoppede forestillinger der. Der blev forhandlinger, og byen tildelte til sidst en særlig brugstilladelse til bygningen.

Udøvende kunstgruppe genoptog ikke kun operationerne, men gik også i gang med et projekt til forbedring af 6.500 kvadratmeter (604 kvadratmeter) anlæg.

"Med et sikkert hjem i hånden påtog Playhouse sig en plan for at omdanne den forældede bygning til et fuldt dedikeret teater, " sagde det lokale studie SERA Architects, der arbejdede på projektet mod et betydeligt reduceret gebyr.

Arkitekterne arbejdede på pro-bono-basis med en non-profit organisation for at bestemme programmatiske behov, æstetiske præferencer og strategier for vækst.

De kom med en ordning, der opfordrede til en revision af kirkebygningen og opførelse af en lille udvidelse til repetitioner, samfundsmøder og fabrikation af sæt. Holdet designet også en udendørs komponent til en fremtidig fase.

Den 1.500 kvadratmeter (139 kvadratmeter store) tilføjelse giver teaterselskabet et moderne ansigt. En glaseret væg definerer den forreste højde og giver udsigt til et luftigt flerrumsrum og engager bygningen med kvarteret.

Glidende glasdøre giver interiøret mulighed for at strømme ind i en udendørs gårdsplads - et øjeblik, der hjælper "symbolsk med at styrke forbindelserne til samfundet".

Andre facader er indpakket i lerketræ, der blev forkullet ved hjælp af shou sugi ban, en gammel japansk teknik. Den mørke træbeklædning står i kontrast til kirkens lysfarvede ydre.

"Bygningen skaber en yin-yang-dialog mellem den hvidmalte kirke, mens det lyse indre rumfang fungerer som et indbydende miljø til repetitioner og samfundsmøder, " siger studiet.

Inde i den nye struktur hjalp et minimalistisk design med at sænke omkostningerne og samtidig imødekomme funktionelle behov og sikre komfort. Lavteknologiske og passive designelementer, såsom ovenlysvinduer, hjælper med at reducere energiforbruget og brugsregninger.

Ved siden af ​​tilføjelsen ligger kirken, der stammer fra 1904. Udvendige vægge blev malet igen, og taget blev udskiftet.

Store ændringer fandt sted indendørs, hvor warren-lignende rum åbnes for at skabe bedre strøm gennem den historiske bygning. Nye varme-, køle- og elektriske systemer blev også installeret.

Den offentlige lobby fik et nyt billetkontor, koncessionsområde og kønsneutrale badeværelser. Teateret, der har plads til op til 90 personer, var designet til at være yderst fleksibelt.

”Den primære performance-plads er designet som en black box teater, så kunstnerne kan konfigurere scenen og siddepladserne som ønsket, ” sagde teamet. "Den bageste halvdel af bygningen inkluderer et studie til sæt konstruktion."

Bygningen indeholder en kælder, som tidligere var mørk og underudnyttet. Det huser nu omklædningsrum, et grønt rum, et køkken, en lounge og kontorkrog. Høje vinduer, kaldet relisser, gør det muligt for naturligt lys at cirkulere gennem det underjordiske rum.

Andre scenekunststeder i USA inkluderer et Nebraska-teater af Min | Dag beklædt i forvitringsstål og armeringsjern og en Illinois-bygning af Studio Gang, der består af en forhøjet, glaseret kasse indpakket i cederbånd. I New York afsluttede Diller Scofidio + Renfro og Rockwell Group for nylig The Shed, et kultursted med et U-formet, indtrækkeligt tag.