Arkitektur

Mikhail Riches skaber energieffektive rækkehuse som sociale boliger i Norwich

Mikhail Riches skaber energieffektive rækkehuse som sociale boliger i Norwich
Anonim

Mikhail Riches skaber energieffektive rækkehuse som sociale boliger i Norwich

Goldsmith Street er en Passivhaus og social tæthedsordning med høj densitet af Mikhail Riches i Norwich, England, som er på listen til dette års Stirling-pris.

Beliggende nær byens centrum omfatter boligudviklingen 105 rækkehuse, der er designet til at være et overkommelig alternativ med høj densitet til boligblokke.

Hvert hjem vender mod syd for at maksimere solforøgelse og er designet af Mikhail Riches med praktisk detaljering, der sikrer, at det er lav energi.

Image

”Vores prioritet var at designe et passivt solsystem for at minimere brændstofregninger for beboere, ” forklarede studiestifterne Annalie Riches og David Mikhail. ”Vi ønskede også at lægge gader tilbage i et område i Norwich, der havde mistet dem, ” fortalte de Dezeen.

"Ordningen vender ud mod vinduer og beboelige værelser syd for at få mest muligt ud af vinterens solgevinst og er skyggefuld om sommeren."

Image

Mikhail Riches vandt en konkurrence om at designe Goldsmith Street i 2008 med et forslag, der forestillede sig gader snarere end de boligblokke, der blev foreslået af mange andre deltagere.

Ordningen omfatter syv rækkehusblokke arrangeret i fire linjer, der indeholder i alt 45 huse og 60 lejligheder inden for et område på mindre end en hektar.

Image

Mens antallet af boliger inden for udviklingen blev dikteret af briefen, var det studiets ønske om at skabe et "passivt solsystem", der førte det til designterrasser. Bygningerne skulle være lave for at forhindre overskyggelse.

For at opnå dette, mens han opfyldte den krævede boligmæssige tæthed, tog Mikhail Riches signaler fra et hus med høj densitet kaldet Den Gyldne Trekant - et kvarter i viktorianske rækkehuse fem minutter fra stedet.

Image

"Vi kiggede på det nærliggende populære bevaringsområde i Norwich, som har rækkehusgader med 14 meters mellemrum, betydeligt mindre end retningslinjerne for udsigt tillader, " forklarede Mikhail Riches.

"Ved at efterligne dette gademønster kunne vi få betydeligt flere familiehuse i ordningen, der matchede det lokale boligbehov. Inden for områdegrænsen kunne vi passe til fire lineære øst-vest-terrasser med en kombination af strategier."

Ligesom Den Gyldne Trekant er terrasserne placeret 14 meter fra hinanden og indeholder "usædvanligt brede og lavvandede" hustyper, der måler otte meter med seks. Alle beboelige værelser vender mod syd for at bevare privatlivets fred.

En åben gyde løber gennem midten af ​​ordningen, som Mikhail Riches udviklede til at fungere som en fælles fælles have og sikkert legeplads for børn. Der er også to andre anlagte legearealer på stedet.

Image

Meget af Goldsmith Street's andre nøgledetaljer blev udviklet af Mikhail Riches af praktiske grunde for at sikre, at ordningen opfyldte Passivhaus-standarden - en international energiprestandardstandard, der dramatisk reducerer kravet til rumopvarmning og afkøling.

Hver væg er over 600 millimeter tyk, og hustagene er placeret i 15 grader for at maksimere solvindingen, mens de sikrer, at hver terrasse ikke blokerer for sollys fra vinduerne i rækken bag.

Image

I hele ordningen indbyggede Mikhail Riches også hvide vinduer, der isolerer vinduesrammer og også tjener til at sprede afsløringerne - et design, der hjælper med at forbedre lyset i interiør og udsigt ud.

Vinduerne er også udstyret med aluminiumsnet af brise-såler, der giver solskærmning.

Image

Andre finpusser til ordningen inkluderer en materiel palet af mælkeagtig cremefarvet lerstensten og sorte blanke fliser på hustagene, der gentager byggematerialer, der findes i hele Norwich, og buede vægge i hvert hjørne for at skjule interne trapper, mens de også forsigtigt fører besøgende ud i gaderne .

Hver skraldebutik, hegn og haveport er skræddersyet, fremstillet med galvaniseret stål beklædt med aluminiumnet og derefter spraymalet, og der er forskellige farverede døre på gadeniveau for hver bolig for at give en følelse af ejerskab.

Mikhail Riches er et London-arkitektstudie grundlagt af Annalie Riches og David Mikhail, som tidligere var direktører for praksis David Mikhail Architects og Riches Hawley Mikhail Architects.

Andre projekter fra studiet inkluderer planer for fase to af Park Hill ejendom fornyelse og et øst-London hjem beskrevet som "et stort hus, der er blevet strikket sammen igen".