Arkitektur

Layan indpakker Light House i en skærm med oplyste metalskiver

Layan indpakker Light House i en skærm med oplyste metalskiver
Anonim

Layan indpakker Light House i en skærm med oplyste metalskiver

En dynamisk skærm af belyste, roterende polycarbonatskiver afskærmer det øverste niveau af dette hjem i Melbourne, afsluttet af Layan for direktøren for lokal belysningsdesignpraksis The Flaming Beacon.

Layan har udvidet og renoveret et arvbeskyttet arbejderhus for at skabe Light House. Studioet i Melbourne tilføjede nye rum bagpå og over den originale struktur og introducerede en central gårdsplads for at bringe lys og ventilation dybt ind i hjemmet, samtidig med at de originale værelser på hjemmets front blev bevaret.

Da klienten var direktør for et lysdesignstudie, blev lys betragtet som ekstremt omhyggeligt inden for projektets design.

”Belysningen til dette projekt blev betragtet som mere end de fleste, og klienten arbejdede nøje med at vælge og designe belysningssystemet og armaturerne, ” forklarede arkitektstudiet.

En vigtig del af denne strategi var at installere en skærm, der omgiver soveværelset på øverste niveau, konstrueret af i alt 907 polycarbonatskiver fastgjort til 67 roterende stålrør.

"Skærmen gav mulighed for ikke kun at modulere lysets karakter gennem året, men også at blive det primære belyste rum om natten for de indre rum", forklarede arkitektene.

Sæt tilbage fra fronten af ​​hjemmet for at minimere dets visuelle indflydelse på området, og dette nye lyktlignende øverste niveau giver et lyst kontrapunkt til de mere intime lavere niveauer.

I løbet af dagen kaster den roterende skærm mønstre af skygge over det indre, og om natten tænder de enkelte LED-lys på lavt niveau, der er indeholdt i hver disk, for at oplyse interiøret.

I stueetagen niveau omgiver en stor stue, spisestue og køkken plads gårdspladsen, med mere private opholdsstuer og studiepladser på bagsiden af ​​huset med udsigt over en lille vinderhaven.

”De forskellige opholdsrum var orienteret omkring den centrale gårdhave for at drage fuld fordel af dets naturlige lys og ventilationsfordele, ” sagde studiet.

"Glashøjde skydedøre i fuld højde spiller en vigtig rolle i at lette bygningens beboerers kontrol over tværstrømsventilationen."

To soveværelser sidder foran huset i den oprindelige struktur i arbejderens sommerhus og åbner ud mod en veranda og havepladser.

Stueetagen trækker på den originale bygnings materialitet med tynde hvide glaserede mursten og amerikansk egpanel, der forer interiøret.

Terrazzogulve i hele opholdsrummet og travertinfliser i våde områder er designet til at virke "både aktuelle og tidløse på samme tid", siger arkitektene.

Dynamiske elementer bruges ofte til design af facader til at kontrollere privatlivets fred, sollys eller ventilation. Vi afrundede ti bevægelige og formændrende projekter.